Az otthoni jógázás előnyei

2020. május 26. 15:08 - azokosdontes.blog.hu

A jógázás számtalan előnnyel rendelkezik, de legfőbb célja a testi és lelki béke kiteljesedése. A jóga lényege a fegyelmezettség, mint a test és a lélek vonatkozásában. Ez amiatt rendkívül fontos, mert segítségével visszatalálsz önmagadhoz csupán testi gyakorlatok segítségével és összpontosítással. 

shutterstock_515885956.jpg

Eredete

A jóga eredetileg a tudat alakítását, a karma és az újjászületés körforgását való megszabadulást elősegítő módszerek technikainak összességeként tartották számon. Tulajdonképpen a keleti bölcselet egy formája. 

Olyan gyakorlatokra épül, amelyekben a légzés és a testtartás segítségével erősíteni és formálni lehet az izmokat. Ismerj meg egy sorozat alapvető és könnyen elsajátítható jóga gyakorlatot.

A három részes jóga szett lehetővé teszi, hogy minden eszközöd meglegyen hozzá, hogy elmerülj a gyakorlatokban és továbbfejleszt őket.

A jóga egy azon mozgásformák közül, ami otthon is, kis helyigénnyel rendelkeznek. Az egyszerűbb pozíciókhoz elég csak egy matrac, de ha igazán el szeretnél merülni a témában, akkor javasoltak az alábbi eszközök is.

  • pánt
  • táska
  • jógakötél
  • jógalabda
  • jógamatrac

Ezeket az eszközöket az alábbi módon hasznosíthatod

A jógalabda sokoldalúan használható önmasszázs eszköz. Különösen alkalmas célzott területek kezelésére, például a nyak, váll, hát, csípő, talp.

A jógakötél nagy teherbírású, így alkalmas a kitartott nyújtásokhoz és mozdulatsorokhoz. 

A matrachoz hordozó pánt és táska is jár, amelyekkel akár a természet lágy ölére is kiviheted házi jóga stúdiód.

Kezd a reggeled egy lélekemelő jóga mozdulatsorral és borítékolható a kiegyensúlyozottabb nap és gördülékenyebb reggeli rutin is.

Szerezd be ezt a jóga szettet s szinte biztos, hogy beleszeretsz a mozgás eme formájába! Tudod mit mondanak: Ép testben, ép lélek!

shutterstock_1062964076.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://azokosdontes.blog.hu/api/trackback/id/tr6015728502

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása