Egyszerű házi arc kezelés pár lépésben – Hogyan végezd helyesen

2020. május 15. 13:19 - azokosdontes.blog.hu

Senki sem született tökéletes bőrrel, de még ha genetikailag szerencsés is valaki és makulátlan bőrrel áldotta meg a sors a külső behatások eredményeként elkerülhetetlen valamilyen szintű szennyeződés. Mivel az arc az esetek nagy részében fedetlen, óvni kell a napsugárzáson és szárazlevegőn kívül a környezetünkben előforduló kosztól és portól, ami a rendszeres arctisztítással lehetséges. Bemutatjuk nyolc lépéses útmutatónkat, ami alapján elvégezheted magadon a hatékony és higiénikus otthoni arctisztítást.

  1. Arctisztítás

Mint ahogy a kozmetikusnál, úgy otthon is a legfontosabb lépés, amivel kezdened kell: az arctisztítás. Nagyon fontos, hogy minden szennyeződést maradéktalanul eltávolíts az arcbőröd felületéről. Ehhez elsősorban olajos, vagy micellás arctisztító használata ajánlott, majd egy folyékony géles, vagy vízbázisú.

szepeg_1.jpg

  1. Arcradírozás

Az arcradírozás megszabadítja bőröd az elhalt hámsejtektől és ezzel levegőhöz juttatja a bőrt. Ekkor az arcbőr elhalt hámsejtjeit távolítjuk el, ezzel levegőhöz juttatjuk a bőrt és teret engedünk a hatóanyagok mély felszívódásának is. Fontos, hogy mindig a bőrtípusodnak megfelelő arcradírt válaszd, és a dörzsölő hatású, szemcsés állagú kozmetikumok helyett inkább a kémiai hámlasztást használd.

szepseg_2.jpg

  1. Gőzölés

A gőzölés feladata, hogy megnyissa a bőr pórusait, így könnyebben juthatnak felszínre a szennyeződések, és könnyebben tisztíthatók lesznek az eltömődött, bepiszkolódott faggyúmirigyek, amelyek a mitesszerek és a pattanások kialakulásának melegágya.

szepseg_3.jpg

  1. Tisztítás

Ha felpuhult az arcbőröd, akkor egy tiszta zsebkendővel, az arc jobb oldaláról, szisztematikusan el tudod távolítani az apró aknékat, mitesszereket. Amennyiben finom nyomásra nem tudod őket eltávolítani, akkor ne erőltesd, mert könnyen begyulladhat, és pattanás lehet belőle.

szepseg_4.jpg

  1. Fertőtlenítés

Ha végeztél a pórusaid megtisztításával, akkor alkoholos arctonikkal töröld át a bőrt. Ez a lépés segíti gyorsabban regenerálni a bőrt és összehúzza a pórusokat. Majd jöhet az otthoni kozmetikai kezelés legkellemesebb része, az arcpakolás.

szepseg_5.jpg

  1. Arcpakolás

Ehhez a lépéshez válaszd a bőrtípusodnak és a céljaidnak leginkább megfelelő arcpakolást.

szepseg_6.jpg

  1. Szérum

Az arcpakolás után érdemes tápláló, hatóanyagokban gazdag szérumot is felkenni a bőrre, hiszen a tisztított bőrön sokkal jobban felszívódnak. 

szepseg_7.jpg

  1. Krémezés

Az otthoni kozmetikai kezelés utolsó lépéseként vidd fel a kedvenc, bőrtípusodnak megfelelő nappali, hidratáló arckrémet a bőrödre és hagyd beszívódni. 

szepseg_8.jpg

 

Ne feledd, a szépség belülről fakad, termékeink pedig segítenek, hogy a csomagolás is ellenállhatatlan legyen:

Vákuumos pórustisztító 4 fejjel a sima arcbőrért!

Ints búcsút a miteszereknek!

Professzionális arcpakolás otthonra

Készíts magadnak arcmaszkot!

Minden egy helyen!

Kényeztesd arcbőrödet egy frissítő masszázzsal!

Aknés hegekre pedig kiváló választás!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://azokosdontes.blog.hu/api/trackback/id/tr4015728290

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása