Ha kirándulni mész, ezeket ne hagyd otthon!

2020. május 22. 14:16 - azokosdontes.blog.hu

Végre itt a meleg, nyakunkon a nyár és a kijárási korlátozást is enyhítették végre, így végső ideje a szabadban tölteni a szabadidőnket. S ha kicsit kalandvágyóbbak vagyunk annál, hogy kiüljünk a legközelebbi parkba, akkor elmehetünk egy rövidebb túrára is.

Távolabb a várostól, valahová, ahol tényleg a természetben vagyunk. Hogy egy fárasztó hegyi túrát, vagy egy pihentetőbb utat választunk, az már egyéni preferencia kérdése, azonban egy biztos: sehova nem szabad felkészületlenül menni!

Hátizsákunkba mindenképp kerüljön legalább másfél-két liter víz, de ennek nyugodtan lehet a duplája is, hiszen ha a melegben aktívan mozgunk, sokkal könnyebben kiszáradunk. Mindenképp töltsük fel telefonunkat, s bár nem ajánlatos, de ha egyedül indulnánk útra, mindenképp szóljunk valakinek, hogy hová megyünk és mikor tervezünk visszaérni. Ez az összehajtható, hordozható kempingülés kényelmesen elfér a táskában és bármikor leülhetünk rá, ha megpihennénk. Bár a jó idő szinte garantált, s ez hozza meg a kedvet, hogy eltöltsön egy kis időt a természetben, egy túrázó sose legyen felkészületlen. Bármikor eleredhet az eső, ázott cipőben barangolni pedig nem csak kellemetlen, de drasztikusan növeli az egészségügyi problémák esélyét is. Ez az esőálló, cipővédő huzat elfér a táskánk legkisebb zsebében is, vészhelyzet esetén pedig egy pillanat alatt előkaphatjuk, hogy vízállóvá varázsoljuk lábbelinket. 

Kirándulásunk közepén beiktathatunk egy kis kempingezéssel összevont pihenőt is! Csak egy összecsukható asztalra és összecsukható székre lesz szükségünk, meg persze az elfogyasztani kívánt finom falatokra. Teli hassal jól fog esni egy kis héderezés a természet lágy ölén, ha pedig kipihentük a kajakómát, megújult erővel indulhatunk haza.

shutterstock_213567082.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://azokosdontes.blog.hu/api/trackback/id/tr1615728408

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása