Egy tuti tipp, hogy átvészeld a forró nyári napokat

2020. június 30. 09:07 - azokosdontes.blog.hu

Nyakig benne vagyunk a tikkadt nyári napokban… De mi van azokkal a helyzetekkel, amikor nem segít sem a hideg víz fogyasztása, és nem elég az árnyékba vonulás sem?

Erre a helyzetre egy remek megoldásként szolgál a páratlan párakapu!

Fesztiváloktól az otthonodig

Nem véletlen, hogy már évek óta elsöprő sikerrel alkalmazzák különböző rendezvényeken, fesztiválokon és vendéglátó ipari egységekben. Viszont azt tudtad, hogy otthonra is bármikor beszerezheted?

A párakapu finom porzó nedvességgel biztosítja a fokozatos hűtésed, nem hivalkodó és nem sokkolja tested a hirtelen hőmérsékletváltozással. Mindemellett gyors és pénztárcabarát megoldást is nyújt, ugyanis nem kell hosszú órákat eltölteni összerakásával, rögzítésével és nem használ fel aránytalanul sok vizet.

shutterstock_1294607998.jpg

Egyszerű, mint az egyszer egy!

Felszerelése és beüzelemése rendkívül egyszerű, nem igényel szakértelmet. Rögzíthető pagodára, vagy pavilonra, napernyőre vagy esetleg a teraszodra az a lényeg, hogy a megfelelő gravitációs tényezők érdekében fentről lefelé permetezze a párát, hiszen így a legeredményesebb a lehűtés.

A tíz méter hosszú csőhöz tartozik kerti csap csatlakozó, ezért nem kell azon töprengened, hogy miként fogod csatlakoztatni és működtetni. Használata gazdaságos, vízfogyasztása óránként csupán 2 liter/fúvóka. Hatótávolsága kb. 2-3 méter.

A legjobb, hogy mindez csak 1690 Forintba kerül!

shutterstock_633921758_1.jpg

Emeld a kerti partik minőségét!

Akinek van udvara, az tudja, hogy nyáron mekkora kincs kiülni és összehívni a családot, a barátokat egy kerti parti keretein belül. Előkerülnek a finom grillezett ételek és a hűsítő nyári italok. Azonban még így is lehet fokozni a komfort érzetet egy hűs pára folyamatos permetezésével.

A párakapu, akkor válik igazán kapuvá, mikor a párásító szelepekkel felszerelt csövet felszereled az általad kiválasztott helyre – ahonnan jól éri a vendégeket – így formát adsz neki. Hosszúsága elég ahhoz, hogy több személyt is hűtsön egyszerre, így baráti társaságok számára forró nyári esti beszélgetések alkalmával tökéletes választás.

Amiatt sem kell aggódnod, hogy megzavarja a meghitt baráti vagy családi összejövetelt, ugyanis a szerkezet teljesen zajtalan működést biztosít. Élvezzétek zavartalanul egymás társaságát!

Amennyiben elnyerte tetszésed a termék, kattintsd ide!

Szólj hozzá!

Ember vs. parlagfű– csak egy maradhat!

2020. június 24. 13:24 - azokosdontes.blog.hu

Erős meglepetésekkel indult a 2020-as év, de a parlagfűszezon rendes menetrend szerint érkezik – várjuk hát felkészülten ezúttal mi is!

Sötétség délben?

Megjött a nyár, és a jó idő szavára kipörgünk mind a napvilágra, de a nagy derültséget könnyen beárnyékolhatja a kellemetlen felismerés, hogy az égig nyúló gizgazok már a napunkat is eltakarják, olyan sűrűn nőnek! Az ördögre nem vonatkoztak a karantén szabályai és idén tavasszal különösképpen nem alvással töltötte az idejét.

shutterstock_154622849.jpg

Ne csodálkozzunk tehát, ha a parlagfűnek és a növényvédelmi bírságokat kiszabó hivataloknak is erős szezonjuk lesz - csak készüljünk fel a legrosszabbra csendben! A gonosz parlagfű miatt büntetni fognak, egyszerűen azért, mert megtehetik és egyébként a köz érdekében eljárva jól is teszik.

Persze a baj ritkán akkora, mint amilyennek elsőre látszik, ha jó előre meghozzuk a szükséges intézkedéseket.

A gaz gáz

A szomorú helyzet az, hogy hazánk a 3 millió allergiás országa és Európa parlagfűvel egyik leginkább fertőzött területe, így a földtulajdonosok és bérlők kötelezettsége a védekezés – tavaly óta türelmi idő nélkül. 

Az állami/önkormányzati szervek árgus szemekkel keresik a mulasztókat és – mint tudjuk – akik keresnek, azok találnak is! Tavaly több száz millió forintnyi bírság kipörgetésével kerültek “motivált” állapotba a tulajdonosok és valószínű, idén sem lesz ez másképp. A gyomnövény rendkívül jól alkalmazkodik az időjárási körülményekhez - szárazság ide vagy oda -, az online bejelentő rendszer olajozottan működik, a hatósági helikoptere felszállásra kész.

Ha tehát nem lépünk fel kellő hatékonysággal a parlagfűvel szemben, nem csak az embertársaink egészségét kockáztatjuk, hanem a hatóságok súlyos büntetését is! És hogy egy ötmillió forintos bírság mekkora nagy sötétségbe borítja még a legfelhőtlenebb nyári napokat is? Szerencsénkre nem kell felfedezni a spanyolviaszt, létezik egy relatíve könnyű és hatékony eljárás a parlagfű elleni védekezésben is.

shutterstock_705053092.jpg

Egy út van előtted - melyiket választod?

A vegetációs szakaszba lépő parlagfű vegyszerrel már nehezen írható, kaszálással viszont könnyen rendet lehet vágni közé nyáron is. Persze ha a kézi kaszát, vagy a sarlót emlékeink lomjai közé száműztük, mert hatékonyan akarunk dolgozni, az akkumulátoros vagy az elektromos fűkasza a jó választás. Azonban, ha biztosra megyünk, mert nagy és sűrű területekkel is gyorsan akarunk végezni, és unjuk már a villanyos félmegoldásokat – dolgozni akarunk, nem dolgozgatni -, a benzines mellett döntünk. Van ugyan pár nehézsége a műfajnak, de nincs az a nehézség, ami ne érné meg, ha a lehengerlő győzelem utólag úgyis minket igazol. 

Egyetlen problémája van a benzineseknek, de az nagy: az áruk megfizethetetlennek tűnhet – első blikkre. Ha azonban vesszük a fáradtságot, és jobban utána nézünk a dolgoknak, csalódhatunk – kellemesen is. Vannak megfizethető és az árukhoz képest jól teljesítő benzines kaszák is! Mert mindig abból kell kiindulni, hogy mit mire használunk. Az már csak hab a tortán, hogy a mindenféle okos kiegészítőiknek köszönhetően egy úttal több dolgot is intézhetünk velük: szegélyt nyírhatunk, lombot vághatunk, pázsitot, ha úgy van!

Mindig abból kell kiindulni, hogy miért adnánk egy havi fizetést egy motoros kaszáért, ha pár tízezer forint is bőven elég lehet a jó vásárhoz? Vagyis ahhoz, hogy nyugodtan lehessünk: semmit nem kockáztatunk. Hihetetlennek tűnik, pedig igaz. 

Gondoskodj tehát a birtokaid parlagfű és gond mentesítéséről, valamint az ehhez szükséges motoros fűkaszáról még időben – csak egy kattintás ide és a tiéd lehet!

fukasza.jpg

Ha kétségeid lennének, gondolj arra, hogy több százezer vásárló ritkán téved egyszerre.

Szólj hozzá!

Házi készítésű strand, avagy hogyan varázsolj otthon vízparti hangulatot!

2020. június 02. 12:25 - azokosdontes.blog.hu

Napfürdő, pancsolás és lángos, csak pár dolog azok közül, amik eszünkbe jutnak a strand szó hallatán. Mit szólnál, ha azt mondanánk, hogy otthon is kialakíthatod magadnak?

Mindennek az alapja egy jól megválasztott medence!

Bemutatunk Neked néhány modellt, amelyek közül Te is kiválaszthatod a Neked megfelelőket, majd pedig mérlegelheted, hogy melyik passzol a leginkább igényeidhez.

Egy saját medence előnye

Garantált a gyermek kacaj!

Nagy családosoknál nincs is kérdés mennyi örömforrást tartogat ez a kikapcsolódási forrás! Amikor megérkezik a nagy csomag, mindenki kis szorgos hangyaként kiveheti a részét a beüzemelésnél, hogy utána minél hamarabb használatba vehesse. Arról nem is beszélve, hogy most már a saját kertetekben lesz, így akkor vehetitek igénybe amikor kedvetek tartja! Tehát ez egy igazi kaland az egész család számára.

shutterstock_194768963.jpg

Szállítás és raktárazás

Ha esetleg nem vált be a hely ahova felállítottad, akkor sincs gond, hiszen bármikor áthelyezheted és téliesítésre sincs, szükség csak egyszerűen leengeded belőle a vizet, szétszeded és visszateszed a dobozába.

Kisebb befektetés

Az épített medencékkel ellentétben, amik sok száz ezer forintba kerülnek és rendkívül drága őket fenntartani, addig a szakértelmet nem igénylő, könnyen összerakhatóak kisebb anyagi ráfordítással elérhetőek bárki számára. Még akkor is jobban megéri pénzügyileg, ha esetleg tönkremegy és minden évben újat kell venni.

Ma már számos medence típusból válogathat az, aki be szeretne szerezni egyet. Az ár érték arányt meghatározhatja a méret és, hogy milyen szerkezettel rendelkezik, valamint hogy mennyire igényel idő és energia befektetést felállítása.

shutterstock_494058190.jpg

Kezdjük a sort egy kisebb, de annál praktikusabb darabbal!

Family Fun felfújható medence 213 x 207 x 69 cm

Ez a kényelmes modell garantáltan belopja magát a szívedbe! Két fejtámlás ülősarkának köszönhetően nemcsak vidám pancsolás és játék részesei lehetnek a benne tartózkodók, hanem egy lazító pihenésé is. Minden korosztály számára ajánlott.

Emeljük a tétet méretben!

Bestway Korfu puhafalú medence szett 305 x 75 cm

Ez aztán az igazi családi kalandhoz alkalmas medence! Csobbanjatok bele a 305 centiméter szélességű puhafalú medencébe, amit gyerekjáték felépíteni. Papírfalú vízkeringetőjével biztosít a megfelelő higiéniáról és víztisztaságról.

Végül, de nem utolsó sorban jöjjön a nagyágyú!

Bestway Santorini fémvázas medence szett 427 x 122 cm

Ez a típus átmenetet képez az épített medencék és az egyszerűbb puhafalú medencék között, ugyanis egy masszívabb nehezebb szerkezettel rendelkezik, de praktikum és ár szempontjából még mindig inkább puhafalú társai felé húz, ugyanis felépítése nem igényel szakértelmet és szintén nem szükséges téliesíteni a könnyű raktározás és kialakítás miatt.

Hogyan válasszunk medencét?

A saját készítésű strandunkhoz kiválasztott medence kiválasztásánál több szempontot is érdemes figyelembe venni. Ilyen például az udvar mérete, a medence formája és átmérője aszerint választva, hogy mekkora a család és mennyien fogják használni, valamint hogy mennyire egyszerű szerkezetük szeretnél a felállítással és raktározással járó macera miatt.

ghjk_1.jpg

Szólj hozzá!

Háztartás könnyen és okosan! Hogy mindig ura légy a helyzetnek!

2020. május 29. 15:50 - azokosdontes.blog.hu

Ha éppen esszenciális kiegészítőket keresel a lakásodba és szeretnél javítani a lakókörnyezeteden, akkor érdemes körültekintően megválasztani a kívánt termékeket!

A csaptelepek királya

A csaptelepes választék által nem kell várnod jövő évig szakira, aki csak addigra tudott időpontot adni, hogy felszerelje neked amire szükséged van... Egy szabvány csavarkulccsal akár te magad is fel tudod rakni ezeket a megbízható, ellenálló csaptelepeket! Ilyen például a GOLF kád csaptelep, ami nem csak minőségével, de küllemével is megfog, így válik kitűnő addíciójának a fürdőszobádnak. Működése mindeközben csendes, de ez nem vesz el a teljesítményéből, hiszen percenkénti 20 literes vízkibocsátásra alkalmas. Emellett nikkelezett sárgaréz csatlakozói garantáltan ellenállnak a rozsdásodásnak, így biztosítva a kitartó élettartamot. Hasonló remek megoldást nyújtanak a GOLF zuhany, mosdó és fali mosogató csaptelepei, csak szét kell nézni a kínálatok közt!

Soha többé dugulás!

Ha a nagy vízhasználat közben esetleg eldugulna a lefolyód, annak helyrehozásától sem kell tartanod! Ismerkedj meg a Sani Stick termékekkel és élvezd ki te is a vegyszermentes lefolyótisztítás előnyeit! Citrusos és óceán illatokban is elérhetőek, eltüntetik a lerakódott zsírt-, szappant- és ételmaradékokat. Kíméletes, hatásos és még az illatuk is finom! Csak dobd a pálcikát a mosogató, mosdókagyló vagy a zuhanyzó lefolyójába, és az enzimek máris hatni kezdenek: eltüntetik a lerakódott zsírt, a beragadt étel- és szappanmaradékokat, ráadásul friss illatot hagynak maguk után! Ezenkívül az enzimek nem szabadítanak fel káros és veszélyes gázokat, mégis gyorsan és hatékonyan dolgoznak: így néz ki egy biztonságos, egészséges és modern lefolyótisztítási megoldás! Végre egy mozdulattal búcsút inthetsz a kellemetlen dugulási problémáknak!

shutterstock_1493265578.jpg

Papucs, cipő rendezetten!

Ha megvagy a fürdőszoba és a konyha kicsípésével, akkor fordítsd a figyelmed a tároló egységeid fele! Fogadjunk, hogy nálad is mindig szanaszét hevernek a papucsok: a Helytakarékos fali papucstartónak köszönhetően nem kell még egy cipőszekrényt vásárolnod! Ez a kihajtogatható papucstartó szinte semennyi helyet nem foglal, mégis diszkréten, esztétikusan tart meg a helyén 1 pár felnőtt méretű papucsot is. Fúrásról, faragásról pedig szó sincs, hiszen tartós, öntapadós matricákkal érkezik a termék, amik megfelelően tudják rögzíteni a papucstartót a falon. Probléma letudva! 

Ha papucs kérdést megoldottad, térj át a cipőid mosás vagy esős idő utáni megfelelő szárítására! A 80W-os Elektromos cipőszárítóval nem kell fél napokat várnod, mire újra kedvenc lábbelidbe bújhatsz. 4 páros kialakításával egyszerre több cipőt is tudsz rajta megfelelően szárítani anélkül, hogy kárt tennél bennük.

shutterstock_164681981.jpg

Csillog-villog a lakás

Cipők, csapok rendben, na és mi a helyzet a porral? Porszívó és felmosó kínálatunk gondoskodik a lakásban kialakult porról és szennyeződések eltávolításáról is. Legyen szó Spray Mop felmosóról vagy Royalty Line porszívóról, most bármelyikükkel hatékony takarítást végezhetsz! A Healthy Spray Mop innovatív, vízspriccelős felmosást tesz lehetővé a hagyományos, hajolgatós, vödrös felmosás helyet. A Royalty Line porszívók pedig működésük közben alig engednek vissza a levegőbe finom port, így a porallergiásoknak is megfelelő választás lehet.

 

shutterstock_572184355.jpg

Szólj hozzá!

Az otthoni jógázás előnyei

2020. május 26. 15:08 - azokosdontes.blog.hu

A jógázás számtalan előnnyel rendelkezik, de legfőbb célja a testi és lelki béke kiteljesedése. A jóga lényege a fegyelmezettség, mint a test és a lélek vonatkozásában. Ez amiatt rendkívül fontos, mert segítségével visszatalálsz önmagadhoz csupán testi gyakorlatok segítségével és összpontosítással. 

shutterstock_515885956.jpg

Eredete

A jóga eredetileg a tudat alakítását, a karma és az újjászületés körforgását való megszabadulást elősegítő módszerek technikainak összességeként tartották számon. Tulajdonképpen a keleti bölcselet egy formája. 

Olyan gyakorlatokra épül, amelyekben a légzés és a testtartás segítségével erősíteni és formálni lehet az izmokat. Ismerj meg egy sorozat alapvető és könnyen elsajátítható jóga gyakorlatot.

A három részes jóga szett lehetővé teszi, hogy minden eszközöd meglegyen hozzá, hogy elmerülj a gyakorlatokban és továbbfejleszt őket.

A jóga egy azon mozgásformák közül, ami otthon is, kis helyigénnyel rendelkeznek. Az egyszerűbb pozíciókhoz elég csak egy matrac, de ha igazán el szeretnél merülni a témában, akkor javasoltak az alábbi eszközök is.

 • pánt
 • táska
 • jógakötél
 • jógalabda
 • jógamatrac

Ezeket az eszközöket az alábbi módon hasznosíthatod

A jógalabda sokoldalúan használható önmasszázs eszköz. Különösen alkalmas célzott területek kezelésére, például a nyak, váll, hát, csípő, talp.

A jógakötél nagy teherbírású, így alkalmas a kitartott nyújtásokhoz és mozdulatsorokhoz. 

A matrachoz hordozó pánt és táska is jár, amelyekkel akár a természet lágy ölére is kiviheted házi jóga stúdiód.

Kezd a reggeled egy lélekemelő jóga mozdulatsorral és borítékolható a kiegyensúlyozottabb nap és gördülékenyebb reggeli rutin is.

Szerezd be ezt a jóga szettet s szinte biztos, hogy beleszeretsz a mozgás eme formájába! Tudod mit mondanak: Ép testben, ép lélek!

shutterstock_1062964076.jpg

Szólj hozzá!

Ha kirándulni mész, ezeket ne hagyd otthon!

2020. május 22. 14:16 - azokosdontes.blog.hu

Végre itt a meleg, nyakunkon a nyár és a kijárási korlátozást is enyhítették végre, így végső ideje a szabadban tölteni a szabadidőnket. S ha kicsit kalandvágyóbbak vagyunk annál, hogy kiüljünk a legközelebbi parkba, akkor elmehetünk egy rövidebb túrára is.

Távolabb a várostól, valahová, ahol tényleg a természetben vagyunk. Hogy egy fárasztó hegyi túrát, vagy egy pihentetőbb utat választunk, az már egyéni preferencia kérdése, azonban egy biztos: sehova nem szabad felkészületlenül menni!

Hátizsákunkba mindenképp kerüljön legalább másfél-két liter víz, de ennek nyugodtan lehet a duplája is, hiszen ha a melegben aktívan mozgunk, sokkal könnyebben kiszáradunk. Mindenképp töltsük fel telefonunkat, s bár nem ajánlatos, de ha egyedül indulnánk útra, mindenképp szóljunk valakinek, hogy hová megyünk és mikor tervezünk visszaérni. Ez az összehajtható, hordozható kempingülés kényelmesen elfér a táskában és bármikor leülhetünk rá, ha megpihennénk. Bár a jó idő szinte garantált, s ez hozza meg a kedvet, hogy eltöltsön egy kis időt a természetben, egy túrázó sose legyen felkészületlen. Bármikor eleredhet az eső, ázott cipőben barangolni pedig nem csak kellemetlen, de drasztikusan növeli az egészségügyi problémák esélyét is. Ez az esőálló, cipővédő huzat elfér a táskánk legkisebb zsebében is, vészhelyzet esetén pedig egy pillanat alatt előkaphatjuk, hogy vízállóvá varázsoljuk lábbelinket. 

Kirándulásunk közepén beiktathatunk egy kis kempingezéssel összevont pihenőt is! Csak egy összecsukható asztalra és összecsukható székre lesz szükségünk, meg persze az elfogyasztani kívánt finom falatokra. Teli hassal jól fog esni egy kis héderezés a természet lágy ölén, ha pedig kipihentük a kajakómát, megújult erővel indulhatunk haza.

shutterstock_213567082.jpg

Szólj hozzá!

Az otthonteremtés első lépései

2020. május 18. 14:15 - azokosdontes.blog.hu

A költözés mindig nagy dolog az ember életében. Legyen szó arról, hogy először költözünk el a szülőktől egy saját albérletbe, összeköltözünk párunkkal, vagy életünk első saját lakását vásároltuk meg. 

Minden költözésben van valami közös

Természetes, hogy az embert izgalom tölti el, amikor lakóhelyet vált. Eleinte azonban ez nem is több egy lakóhelynél, hiszen úgy érezhetjük, hogy beköltözünk egy lakásba, ahol minden idegen és szokatlan: a szomszédok, a környék, a zár és a kulcs, a szobák elrendezése, a villanykapcsolók, amiket a sötétben csak hosszú tapogatózás után találunk meg.

shutterstock_1689629641.jpg

Az otthonná válás folyamata

Ahhoz, hogy lakóhelyünkből otthon legyen, azt saját ízlésünk szerint kell faragnunk. Egy idegen környezetben az ember sosem fogja teljesen otthon érezni magát. Ha vannak bútorok, akkor átforgatjuk őket és némi díszítéssel és kiegészítővel máris otthonosabbá tettük a lakást. 

Amennyiben pedig nincsenek bútorok, akkor a semmiből alakíthatjuk ki az egészet, hiszen mindenhova olyan bútorokat vásárolhatunk, amilyet szeretnénk és pénztárcánk is megenged. Ebben az esetben nagy segítség lehet egy bútorszállító heveder, melynek segítségével nem kell megszakadnunk egy nagyobb bútor mozgatásánál. 

Berendezés

Abban talán mindenki egyetért, hogy otthon két féle ember van: az egyik az ágyában tölti a napja nagy részét, még akkor is, ha már ébren van, a másik pedig az íróasztalnál ül a legtöbbet. Az első típusnak remek választás egy fedőmatrac, hiszen így a „rendes” matrac óvva marad a mindennapi igénybevételtől, illetve a reggeli sem fog ráömleni (mert nincs jobb az ágyban reggelinél). A fedőmatrac akkor is remek választás, ha már van egy meglévő matrac, ami jó minőségű, de nem feküdnénk közvetlenül rá, mert nem tudjuk mi történt vele előtte…
Az ágy mellé pedig sosem árt egy ébresztőóra, mely ceruzatartóként is funkcionál, így nem kell kikelnünk az ágyból, ha valamit le kell írnunk.

Az íróasztalt kedvelők pedig valószínűleg nem fognak megelégedni a régi, lepukkant íróasztallal, ami a szoba tartozéka, már ha egyáltalán van a szobában asztal. Nekik kifejezetten praktikus döntés ez az L alakú íróasztal, hiszen így két részre lehet osztani a területet. Az egyik oldalt például szentelhetjük csak a munkának, a másikat pedig az evésnek és a szórakozásnak. Így kis helyen is meg tudjuk oldani, hogy ne ugyanott dolgozzunk, ahol a szabadidőnket töltjük. Ez jó hatással lesz mindennapi életünkre és produktivitásunkra is!

S ha már a szórakozásról van szó: egy remek íróasztal mellé dukál egy kényelmes szék is! Mit szólnál ehhez az ultrakényelmes gamer székhez, amiben még az egész napos ülés során sem zsibbad el az ember. Vagy inkább ez a főnöki szék a szimpatikusabb? Bárhogy is döntsd, a prémium kényelem garantált!

Díszítés

Amíg a villanykapcsolókat nem találjuk meg elsőre még vaksötétben is, addig lerakhatjuk a bejárat közelébe ezt a zseblámpát. Ha pedig már csukott szemmel is profi módon navigálunk a lakás minden zugában, akkor kettő az egyben funkciójának hála asztali lámpaként is használhatjuk. Vagy elhelyezhetünk érintésérzékelős fali LEDeket is, hogy ne csak a sötétben tapogatózzunk…

Ha már az alapokkal megvagyunk, személyre szabhatjuk, kedvünkre díszíthetjük kuckónkat. A falra egy kis hangulatos csempedekoráció, mozaik csempematrica a fürdőbe és a konyhába, egy kis műmoha a nappaliba és máris sokkal otthonosabb érzést kelt az egész lakás! 

shutterstock_206266147.jpg

Szólj hozzá!

Egyszerű házi arc kezelés pár lépésben – Hogyan végezd helyesen

2020. május 15. 13:19 - azokosdontes.blog.hu

Senki sem született tökéletes bőrrel, de még ha genetikailag szerencsés is valaki és makulátlan bőrrel áldotta meg a sors a külső behatások eredményeként elkerülhetetlen valamilyen szintű szennyeződés. Mivel az arc az esetek nagy részében fedetlen, óvni kell a napsugárzáson és szárazlevegőn kívül a környezetünkben előforduló kosztól és portól, ami a rendszeres arctisztítással lehetséges. Bemutatjuk nyolc lépéses útmutatónkat, ami alapján elvégezheted magadon a hatékony és higiénikus otthoni arctisztítást.

 1. Arctisztítás

Mint ahogy a kozmetikusnál, úgy otthon is a legfontosabb lépés, amivel kezdened kell: az arctisztítás. Nagyon fontos, hogy minden szennyeződést maradéktalanul eltávolíts az arcbőröd felületéről. Ehhez elsősorban olajos, vagy micellás arctisztító használata ajánlott, majd egy folyékony géles, vagy vízbázisú.

szepeg_1.jpg

 1. Arcradírozás

Az arcradírozás megszabadítja bőröd az elhalt hámsejtektől és ezzel levegőhöz juttatja a bőrt. Ekkor az arcbőr elhalt hámsejtjeit távolítjuk el, ezzel levegőhöz juttatjuk a bőrt és teret engedünk a hatóanyagok mély felszívódásának is. Fontos, hogy mindig a bőrtípusodnak megfelelő arcradírt válaszd, és a dörzsölő hatású, szemcsés állagú kozmetikumok helyett inkább a kémiai hámlasztást használd.

szepseg_2.jpg

 1. Gőzölés

A gőzölés feladata, hogy megnyissa a bőr pórusait, így könnyebben juthatnak felszínre a szennyeződések, és könnyebben tisztíthatók lesznek az eltömődött, bepiszkolódott faggyúmirigyek, amelyek a mitesszerek és a pattanások kialakulásának melegágya.

szepseg_3.jpg

 1. Tisztítás

Ha felpuhult az arcbőröd, akkor egy tiszta zsebkendővel, az arc jobb oldaláról, szisztematikusan el tudod távolítani az apró aknékat, mitesszereket. Amennyiben finom nyomásra nem tudod őket eltávolítani, akkor ne erőltesd, mert könnyen begyulladhat, és pattanás lehet belőle.

szepseg_4.jpg

 1. Fertőtlenítés

Ha végeztél a pórusaid megtisztításával, akkor alkoholos arctonikkal töröld át a bőrt. Ez a lépés segíti gyorsabban regenerálni a bőrt és összehúzza a pórusokat. Majd jöhet az otthoni kozmetikai kezelés legkellemesebb része, az arcpakolás.

szepseg_5.jpg

 1. Arcpakolás

Ehhez a lépéshez válaszd a bőrtípusodnak és a céljaidnak leginkább megfelelő arcpakolást.

szepseg_6.jpg

 1. Szérum

Az arcpakolás után érdemes tápláló, hatóanyagokban gazdag szérumot is felkenni a bőrre, hiszen a tisztított bőrön sokkal jobban felszívódnak. 

szepseg_7.jpg

 1. Krémezés

Az otthoni kozmetikai kezelés utolsó lépéseként vidd fel a kedvenc, bőrtípusodnak megfelelő nappali, hidratáló arckrémet a bőrödre és hagyd beszívódni. 

szepseg_8.jpg

 

Ne feledd, a szépség belülről fakad, termékeink pedig segítenek, hogy a csomagolás is ellenállhatatlan legyen:

Vákuumos pórustisztító 4 fejjel a sima arcbőrért!

Ints búcsút a miteszereknek!

Professzionális arcpakolás otthonra

Készíts magadnak arcmaszkot!

Minden egy helyen!

Kényeztesd arcbőrödet egy frissítő masszázzsal!

Aknés hegekre pedig kiváló választás!

Szólj hozzá!

Tippek egy kerthez, ami mindig pompázik

2020. május 11. 13:18 - azokosdontes.blog.hu

A kert egy falat természet a házunk körül, ahol elgondolkodhatunk egyedül az élet nagy dolgain, játszhatunk közösen családunkkal, gyermekeinkkel, vagy áthívhatjuk barátainkat, ismerőseinket és együtt múlathatjuk az időt. A hidegebb évszakok alatt nem szívesen időzünk kint, így megfeledkezhetünk kertünkről, elhanyagolhatjuk azt. Most, hogy virágzik a tavasz, ideje ezen változtatni!

Itt van néhány tipp, hogy kertünk mindig remekül nézzen ki:

Bizonyára az első dolog, ami eszünkbe jut a kert szó hallatán, az a gyönyörű, zöldellő pázsit, mely oly puha, hogy simogatja talpunk. Ha kevés idővel rendelkezünk, de szeretnénk olyan gyepet, ami akkor is szép, puha és zöld lesz, ha jó ideig rá sem tudunk nézni, akkor mindenképp érdemes megfontolni, hogy műgyepes kertet építsünk ki. Aki viszont nem szeretne kompromisszumokat kötni, ideje engedi, és kedve, lelkesedése is van, hogy gondozza kertje zöld ékét, annak egy gyepesítő készülék, illetve a kertészkedéshez szükséges szerszámok tökéletes választás lesznek. Így, ha rákapunk a dolog ízére, később akár egy kisebb részt elkülöníthetünk, ahová illatos, színes virágokat ültetünk. Nem csupán egy esztétikus, pompázó kertünk, de ezzel együtt akár egy új hobbink is születhet!

garden_1.jpg

Elültettünk a fűmagokat, gondoztuk, locsoltuk, s néhány hét múlva már csodájára járnak pázsitunknak. Öröm és boldogság tölti el szívünket, egészen addig, amíg túl nagyra nem nő és neki kell állni levágni. De megfelelő felszereléssel és egy praktikus kiegészítővel a fűnyírás sem fog gondot okozni.

Ha tényleg szeretnénk elköteleződni a kertészkedés mellett és sikeresen vettük a növények gondozásával járó akadályokat, valamint kertünk mérete engedi, megpróbálkozhatunk zöldségek és gyümölcsök termesztésével is. Nincs is finomabb, mint a saját munkánk gyümölcse! Sokkal zamatosabb az alma, ha saját kezünkkel szedjük le a fáról, ami csemete kora óta nő a kertünkben. A paradicsom is pirosabb és lédúsabb, ha teljes odaadással neveltük, akár egy gyermeket! Fontos viszont, hogy ne feledkezzünk meg ízletes terméseink kártevő elleni védelméről sem. 

garden_2.jpg

Van egy gyönyörű zöldellő kertünk, tele növényekkel, de a fák csak évek múlva fognak árnyékot adni és azt sem oda, ahová mi szeretnénk. Állandóan a tűző napon lenni nem a legkellemesebb, szóval ha elegünk van és egy kis hűsölésre vágyunk az árnyékban, nincs is jobb egy napvitorlánál, vagy sörsátornál! 

napcitorla.jpg

Szólj hozzá!

A masszázs jótékony hatásai

2020. május 07. 12:19 - azokosdontes.blog.hu

A masszázsnak számtalan jótékony hatása lehet testünkre: sejti szinttől az izmokon át a mentális egészségünkig rengeteg területen ellazít és felpezsdít. Rohanó mindennapi életstílusunkban nem árt, ha néhanapján professzionális vagy amatőr módon feloldjuk a testünkben és izmainkban lappangó feszültséget.


Az egészség már a bőrünk szintjén jelentkezik: egy masszázs alkalmával kitágulnak a bőr kapilláris erei, a sejtek könnyebben jutnak oxigénhez és a szükséges tápanyagokhoz, ezzel elősegítve megfelelő anyagcseréjüket. A fokozott vérkeringés biztosítja a bőr optimális nedvességtartalmát, így nem fog gyakran kiszáradni és viszketni, és az öregedést is lelassítja.

masszazs_1.jpg

 
Bizonyos masszázstechnikák megfelelően stimulálják az idegvégződéseket és mozgatóidegeket, ezzel is emelve az izmok ingerelhetőségét. Ha már idegek, akkor szóba jöhet a psziché is: mentális egészségünk javításához is hozzájárul egy megfelelő masszázs. Ellensúlyozhatóak a test stresszre adott negatív válaszreakciói, feloldható az izmok akaratlan feszültsége. Ezáltal hozzásegít a pihentetőbb alváshoz is, amivel csökkenhet az ingerlékenység, az általános fáradtság és az érzelmi kimerültség is. Az is előfordulhat, hogy a páciens masszázs közben egyszerűen álomba merül: ez is a test, a lélek és az elme ellazulásának a jele.

masszazs_2.jpg
De ne felejtsük el, hogy a masszázs leginkább izmainkat stimulálja: megfeszült részei ellazulnak, az ernyedt, lusta izomzat pedig újult erőre kap, helyreállítva a normál izomfeszességet. Sportolóknak intenzív testmozgás előtt és után is érdemes. Ha testmozgás előtt masszírozzák őket, akkor az segít a fáradtság csökkentésében, javítja az izomtónust és fokozza az izmok rugalmasságát. Ha testmozgás után történik a masszírozás, az nagyban elősegíti az izmokban ilyenkor felhalmozódott tejsav kiürítését a fáradt szövetekből (a lerakódott tejsav felelős az izomláz és izomgörcsök érzetéhez).

A masszázs növeli a felületes és mélyen fekvő testszövetek vérellátását, ezáltal javítva a sejtek oxigén- és tápanyagellátását. Élénkíti a vérkeringést és a nyirokrendszer működését, ami által javul a lerakódott méreg- és salakanyagok kiválasztása és elszállítása a véráramból. Ez az egyik meghatározó alapja a jól működő immunrendszernek.


A belső szervek működését is befolyásolja egy masszázs. Bőrünk különböző pontjai reflexszerű kapcsolatban állnak bizonyos belső szerveinkkel, mint például vese, máj, vagy a szív. Működési zavaraik enyhíthetőek a megfelelő pontok stimulálásával. 


Egy hozzáértő masszázzsal csak javíthatsz testi és lelki állapotodon! A masszázs ideje alatt jut időd megpihenni, egy kicsit befelé figyelni. Önmagadat másképp érzékelheted, mélyebb szinteken is megértheted és megismerheted belső gondolataidat. Intuícióid felerősödhetnek, aminek a mindennapi életben is hasznát tudod majd venni. Könnyebben rá tudsz majd hangolódni a környezetedre és fogékonyabb leszel a boldog pillanatokra.


Most már semmi se tarthat vissza egy masszázs szalon meglátogatásától, de ha ódzkodsz ettől, akkor érdemes kipróbálnod otthon is használható masszírozó eszközt!

masszazs_3.jpg

Szólj hozzá!