Tippek egy kerthez, ami mindig pompázik

2020. május 11. 13:18 - azokosdontes.blog.hu

A kert egy falat természet a házunk körül, ahol elgondolkodhatunk egyedül az élet nagy dolgain, játszhatunk közösen családunkkal, gyermekeinkkel, vagy áthívhatjuk barátainkat, ismerőseinket és együtt múlathatjuk az időt. A hidegebb évszakok alatt nem szívesen időzünk kint, így megfeledkezhetünk kertünkről, elhanyagolhatjuk azt. Most, hogy virágzik a tavasz, ideje ezen változtatni!

Itt van néhány tipp, hogy kertünk mindig remekül nézzen ki:

Bizonyára az első dolog, ami eszünkbe jut a kert szó hallatán, az a gyönyörű, zöldellő pázsit, mely oly puha, hogy simogatja talpunk. Ha kevés idővel rendelkezünk, de szeretnénk olyan gyepet, ami akkor is szép, puha és zöld lesz, ha jó ideig rá sem tudunk nézni, akkor mindenképp érdemes megfontolni, hogy műgyepes kertet építsünk ki. Aki viszont nem szeretne kompromisszumokat kötni, ideje engedi, és kedve, lelkesedése is van, hogy gondozza kertje zöld ékét, annak egy gyepesítő készülék, illetve a kertészkedéshez szükséges szerszámok tökéletes választás lesznek. Így, ha rákapunk a dolog ízére, később akár egy kisebb részt elkülöníthetünk, ahová illatos, színes virágokat ültetünk. Nem csupán egy esztétikus, pompázó kertünk, de ezzel együtt akár egy új hobbink is születhet!

garden_1.jpg

Elültettünk a fűmagokat, gondoztuk, locsoltuk, s néhány hét múlva már csodájára járnak pázsitunknak. Öröm és boldogság tölti el szívünket, egészen addig, amíg túl nagyra nem nő és neki kell állni levágni. De megfelelő felszereléssel és egy praktikus kiegészítővel a fűnyírás sem fog gondot okozni.

Ha tényleg szeretnénk elköteleződni a kertészkedés mellett és sikeresen vettük a növények gondozásával járó akadályokat, valamint kertünk mérete engedi, megpróbálkozhatunk zöldségek és gyümölcsök termesztésével is. Nincs is finomabb, mint a saját munkánk gyümölcse! Sokkal zamatosabb az alma, ha saját kezünkkel szedjük le a fáról, ami csemete kora óta nő a kertünkben. A paradicsom is pirosabb és lédúsabb, ha teljes odaadással neveltük, akár egy gyermeket! Fontos viszont, hogy ne feledkezzünk meg ízletes terméseink kártevő elleni védelméről sem. 

garden_2.jpg

Van egy gyönyörű zöldellő kertünk, tele növényekkel, de a fák csak évek múlva fognak árnyékot adni és azt sem oda, ahová mi szeretnénk. Állandóan a tűző napon lenni nem a legkellemesebb, szóval ha elegünk van és egy kis hűsölésre vágyunk az árnyékban, nincs is jobb egy napvitorlánál, vagy sörsátornál! 

napcitorla.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://azokosdontes.blog.hu/api/trackback/id/tr6215728244

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása