A masszázs jótékony hatásai

2020. május 07. 12:19 - azokosdontes.blog.hu

A masszázsnak számtalan jótékony hatása lehet testünkre: sejti szinttől az izmokon át a mentális egészségünkig rengeteg területen ellazít és felpezsdít. Rohanó mindennapi életstílusunkban nem árt, ha néhanapján professzionális vagy amatőr módon feloldjuk a testünkben és izmainkban lappangó feszültséget.


Az egészség már a bőrünk szintjén jelentkezik: egy masszázs alkalmával kitágulnak a bőr kapilláris erei, a sejtek könnyebben jutnak oxigénhez és a szükséges tápanyagokhoz, ezzel elősegítve megfelelő anyagcseréjüket. A fokozott vérkeringés biztosítja a bőr optimális nedvességtartalmát, így nem fog gyakran kiszáradni és viszketni, és az öregedést is lelassítja.

masszazs_1.jpg

 
Bizonyos masszázstechnikák megfelelően stimulálják az idegvégződéseket és mozgatóidegeket, ezzel is emelve az izmok ingerelhetőségét. Ha már idegek, akkor szóba jöhet a psziché is: mentális egészségünk javításához is hozzájárul egy megfelelő masszázs. Ellensúlyozhatóak a test stresszre adott negatív válaszreakciói, feloldható az izmok akaratlan feszültsége. Ezáltal hozzásegít a pihentetőbb alváshoz is, amivel csökkenhet az ingerlékenység, az általános fáradtság és az érzelmi kimerültség is. Az is előfordulhat, hogy a páciens masszázs közben egyszerűen álomba merül: ez is a test, a lélek és az elme ellazulásának a jele.

masszazs_2.jpg
De ne felejtsük el, hogy a masszázs leginkább izmainkat stimulálja: megfeszült részei ellazulnak, az ernyedt, lusta izomzat pedig újult erőre kap, helyreállítva a normál izomfeszességet. Sportolóknak intenzív testmozgás előtt és után is érdemes. Ha testmozgás előtt masszírozzák őket, akkor az segít a fáradtság csökkentésében, javítja az izomtónust és fokozza az izmok rugalmasságát. Ha testmozgás után történik a masszírozás, az nagyban elősegíti az izmokban ilyenkor felhalmozódott tejsav kiürítését a fáradt szövetekből (a lerakódott tejsav felelős az izomláz és izomgörcsök érzetéhez).

A masszázs növeli a felületes és mélyen fekvő testszövetek vérellátását, ezáltal javítva a sejtek oxigén- és tápanyagellátását. Élénkíti a vérkeringést és a nyirokrendszer működését, ami által javul a lerakódott méreg- és salakanyagok kiválasztása és elszállítása a véráramból. Ez az egyik meghatározó alapja a jól működő immunrendszernek.


A belső szervek működését is befolyásolja egy masszázs. Bőrünk különböző pontjai reflexszerű kapcsolatban állnak bizonyos belső szerveinkkel, mint például vese, máj, vagy a szív. Működési zavaraik enyhíthetőek a megfelelő pontok stimulálásával. 


Egy hozzáértő masszázzsal csak javíthatsz testi és lelki állapotodon! A masszázs ideje alatt jut időd megpihenni, egy kicsit befelé figyelni. Önmagadat másképp érzékelheted, mélyebb szinteken is megértheted és megismerheted belső gondolataidat. Intuícióid felerősödhetnek, aminek a mindennapi életben is hasznát tudod majd venni. Könnyebben rá tudsz majd hangolódni a környezetedre és fogékonyabb leszel a boldog pillanatokra.


Most már semmi se tarthat vissza egy masszázs szalon meglátogatásától, de ha ódzkodsz ettől, akkor érdemes kipróbálnod otthon is használható masszírozó eszközt!

masszazs_3.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://azokosdontes.blog.hu/api/trackback/id/tr6715728210

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása